Hårförlängning

LÖSHÅR, HÅRFÖRLÄNGNING OCH METODER

Hårförlängning kallas även extensions eller hair extensions och innebär att man fäster löshår, äkta eller syntetiskt, för att förändra frisyren hos en person. Håret blir att se längre och fylligare ut. Det finns många metoder att fästa håret på. Man kan fläta in det eller använda mikroringar, vilka fäster löshåret i det vanliga håret, annars finns hårlim eller möjligheten att sy fast det. 

För att fläta fast håret sätter man in hårförlängningen manuellt i små flätor i det egna håret. Man håller flätorna horisontella i mitten av hårbotten under sitt eget hår och gör dem på så vis osynliga. Det egna håret kammas sedan över och genast blir håret att se fylligare ut. De små flätorna måste sitta tätt och hårt, varför metoden kan vara smärtsam, men ofta är den ett billigare alternativ.

 Det finns något som heter nail hair, vilket innebär att man har löshårsslingor med keratinvax i toppen som man sedan fäster i sitt eget hår med hjälp av ett värmeverktyg. Man tar en slinga av sitt eget hår och lägger löshåret runt det, för att sedan värma fast det.

 Ett alternativ till nail hair, men utan att behöva limma fast håret, är så kallade mikroringar. Man tar en hårslinga från det egna håret och fäster löshåret kring det för att därefter fästa det med en mikroring. Löshåret kläms helt enkelt fast.

 För att tejpa eller limma fast hårtränsar använder man sig av bredare ”stycken” av hår istället för enbart slingor. Med den här metiden slipper man känslan av mikroringarna eller limmet som blir små knutar i håret. 

Det kanske enklaste alternativet för den som snabbt vill kunna ta ur löshåret är att använda clip in-löshår. Clipsen är väldigt små och utrustade med ”små tänder”, vilka är mycket enkla att fästa i håret. Ett bra alternativ både för kort och långt hår och man kan använda både äkta och syntetiskt hår. Det är kort sagt som små spännen som man sätter fast löshåret med och sedan döljer genom att fälla det egna håret över dem. 

Viktigt för att hålla sitt löshår välvårdat är att faktiskt ta hand om det väl, precis som man tar hand som sitt eget hår. Hårförlängningarna bör tvättas varannan, till var tredje dag och bör återfuktas för att undvika kluvna toppar. Eftersom löshår inte får några av ditt eget hårs naturliga oljor från hårbotten är detta extra viktigt. Man ska heller se till att inte borsta dem för hårt eller bränna dem med fön eller plattång.